Конкурсна селекција учесника Омладинског семинара русиста-филолога о подршци руског језика у државама Балкана. Пријаве се примају до 8. октобра 2021. године.

Институт Пушкин ће одржати семинар руских филолога о подршци руског језика на Балкану

У Санкт Петербургу ће 24. и 27. новембра бити одржан Омладински семинар русиста-филолога о подршци руског језика у државама Балкана, који је организовао Институт Пушкин уз подршку Министарства науке и високог образовања Русије.

Учесници семинара разговараће о актуелним питањима очувања и јачања позиција руског језика и књижевности, популаризацији образовања на руском језику у земљама Балкана.

Руси ће имати мајсторске курсеве о савременим методама поучавања руског као страног језика и руске књижевности, дискусије о позицијама руског језика и књижевности, образовање на руском у земљама Балкана, презентације најбољих пракси у промовисању руског језика у иностранству, презентације учесници сопствених пројеката на тему руског језика и књижевности, образовање на руском језику у земљама Балкана, стручни савети о финализирању пројеката и различити културно -образовни догађаји.

Семинар је отворен за студенте филолошких факултета, постдипломце, младе научнике, наставнике, запослене русисте од 18 до 35 година из следећих земаља: Албаније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Грчке, Италије, Румуније, Северне Македоније, Србије, Словеније, Турске , Хрватска, Црна Гора.

На семинар су позвани и грађани Руске Федерације који живе у овим земљама.

Учешће на семинару је бесплатно. Све трошкове у вези лета, смјештаја и оброка сноси организатор семинара.

Подношење пријава од 15. септембра до 8. октобра.

Финалисти ће бити одређени 15. октобра, а сам семинар ће се одржати на Политехничком универзитету Петар Велики у Санкт Петербургу од 24. до 27. новембра.

Пријава се може поднети на званичној веб страници Конкурса. http://balkans.pushkin.institute/

Више информација о Конкурсној селекцији и потпуна листа захтева за пројекте у Правилнику. https://www.pushkin.institute/anons/Balkansky_seminar.pdf

За сва питања, контактирајте нас путем е-поште: balkans@pushkin.institute

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *