Ликовна колонија Крајишник 2021. „КАД КРАЈИШНИК САЊА“

Ликовна колонија „КАД КРАЈИШНИК САЊА“ одвија се паралелно:

-Дечја ликовна радионица;

-Једнодневна сликарска колонија.

 Дечја ликовна радионица у раду са децом траје већ 15 година. За све ове године Вера Танкосић ради са децом, поставља реквизите који служе као поставка , уколико деца желе да раде по моделу. Мада је допуштено и да осмисле сами шта желе да раде. Ради се пастелима уљаним на хамер папиру. Претходних година учествовала су се деца из суседних села, као што су: Јаша Томић, Сутјеска и Сечањ.

У склопу ове колоније претходне четири године организујемо и једнодневну колонију за сликаре. Они раде акрил на платну.Тема је слободна а колонија добија име“КАД КРАЈИШНИК САЊА“.

Сваке године , трећег викенда у септембру, током „Дана села“ суботом одржава се сликарска колонија и упоредо дружење Удружења жена из целе општине и шире и такмичење у кувању“Босанског лонца“. Том приликом  сви присутни учесници колоније и такмичари за ручак густирају такмичарски „Босански лонац“.

Основна идеја је да се током тог дана сва дешавања одвијају на отвореном простору, што је све ове године, захваљујући лепом времену и полазило за руком.

Колонију су 25. 09. 2021. посетили чланови Националног савета руске националне мањине: Милован Ћурчић, председник; Арсен Плахин , потпредседник; Ирина Миљковић, председник Извршног одбора; Иван Романов, члан Извршног одбора.

Овом посетом, договорена је изложба слика са овогодишње ликовне колоније у просторијама Националног савета у Панчеву.

Тања Карановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *