ПРОСЛАВА ДАНА НАРОДНОГ ЈЕДИНСТВА РУСИЈЕ. ПРОСЛАВА ДАНА НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА РУСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ДАНА 4 НОВЕМБРА 2023. У ВРБАСУ

Обележавање ова два значајна датума уприличена је уз подршку општине Врбас а у другом делу програма 11 Конференције 11. Сусрети и свечана седница друштава и удружења српско-руског пријатељства из региона.
Присуствовали су представници из више од 45 градова и општина у Србији, Црној Гори и Републици Српској. На свечаној седници разматрано је место и улога организација руске заједнице у Србији и њихова сарадња са локалним самоуправама.


Председник општине Врбас Предраг Ројевић истакао је да је реч о својеврсном самиту организација из Србије и региона, које као своје примарне циљеве имају баштињење братских веза и сарадњу са сличним организацијама из Руске Федерације.
Специјални гости 11. Сусрета друштава и удружења српско-руског пријатељства били су министар за рад, социјална и борчка питања Никола Селаковић, председник Националног савета руске националне мањине Милован Ћурчић, Заменик директора Руског дома и других организација које се баве неговањем српско-руског пријатељства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *