УСПЕШНО ЗАВРШЕН ШАХОВСКИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „ПАВЛЕ ОРЛОВ“

17. јула 2022. у организацији Спортског шаховског удружења Руса „Павле Орлов“, одигран је Меморијални шховски турнир „Павле Орлов“ а поводом дана рођења панчевачког шахисте интернационалног мајстора Павла Орлова, за кога влада неподељено мишљење да је један од најбољих панчевачких шахиста свих времена.

Председник одбора за културу Константин Орлов.

Отварању Турнира уз бројне госте, присуствовали су: председник Националног савета Милован Ћурчић, члан Националног савета Наташа Младеновић и председник одбора за културу Константин Орлов.

У својој поздравној речи председник Савета Милован Ћурчић подсетио је присутне да је истог датума 1918 убијен руски цар Николај Други и његова породица и рекао да је: „Сећање на наше претке и пријатеље народа оно што нас чини да трајемо и радимо. Данас је Меморијални турнир и због сећања смо овде. Сетимо се и великог владара и заштитника словенских народа, Цара Русије Николаја Другог и минутом ћутања да одамо пошту.“

У сали је завладала једноминутна тишина и глас препуне сале Националног савета руске националне мањине: СЛАВА МУ!

Одзив овог позивног Турнира био је одличан па су 12 најбољих међу којима је више такмичара са међународним титулама међусобно „укрстили копља“ по Бергер систему – сваки против сваког. Након 11 кола, убедљиви тријумф са 100% учинком и свих 11 победа однео је млади 14-годишњи ФИДЕ мајстор шаха из нашег града Марко Милановић. Друго и треће место са 9 поена из 11 партија поделили су ФИДЕ мајстор Слободан Јовановски и Интернационални мајстор Јован Радловачки, следе ФИДЕ мајстор Коста Орлов, Радосав Ђукић итд.

Такмичење је протекло у фер и коректној али веома узбудљивој атмосфери у којој су гледаоци могли да уживају у врхунским потезима и великој борби где је од 66 партија склопљено само 6 ремија.

Организатор је за тројицу најбољих обезбедио новчане и робне награде, а дружење је настављено уз пригодан коктел, Тођу и гитару.

Сигурно је да ће овај турнир постати традиционалан.

Председник Националног савета Милован Ћурчић, члан Националног савета Наташа Младеновић, председник одбора за културу Константин Орлов.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *