У Палати Србија одржан свечани пријем за националне савете националних мањина

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов приредио је данас свечани пријем у Палати Србија на којем је поздравио и пожелео добродошлицу новоизабраним председницима националних савета националних мањина у Србији.


„Ово је ваш други дом, врата су била и даље ће бити отворена зa сваку вашу иницијативу, за сваки ваш предлог, за сваку вашу притужбу. Ми вас разумевамо као легитимна и на темељу закона основана представничка тела националних мањина, која полажу право на самоуправу када је реч о мањинским правима – култура, образовање, информисање и службена употреба свог језика и писма. Ваша улога у остваривању тих права мора бити активна, а на нама је из државне управе да осигурамо све претпоставке да се иста и у целости и у свим деловима јавне управе остваре“, рекао је министар Жигманов.

Он је присутне званично обавестио да је Министарство успело да, након десет година, повећа буџетска средства у Републици Србији за функционисање националних већа националних мањина за око 17 одсто, што не сматрамо коначним, како је рекао, јер ће Министарство настојати да, након свестране анализе, унапреди и овај важан део деловања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *