Празник који нас је окупио!

12.06.2021 године свечано обележен је Дан Русије у Панчеву.

Свечане приредбе одвијале су се у граду Панчеву на централном тргу испред Градске управе. На главној сцени града одржао се свечани концерт, пре него што је започео, поздравним говором присутнима се обратио представник амбасаде Руске Федерације у Србији Глеб Талер.

Концертном програму присуствовали су представници руске националне мањине у Србији и сународници из различитих градова са својим празничним наступима, као и пријатељи – српске музичке групе. На програму су биле руске и српске народне песме, песме руских песника.

Плесне групе су наступале весело и креативно, а такође је представљена и позоришна представа из живота великог руског песника А.С.Пушкина. Сваки наступ учесника публика је топло дочекала, изазвал искрено интересовање и громогласан аплауз. Концерт је завршен једном од најпопуларнијих руских песама „Катјуша“, која је позната и вољена у целом свету, учесници и слушаоци су све то отпевали.

Захваљујемо свима који су учествовали у организацији празника, свима који су га подржали, као и свима који су дошли да поделе радост са нама.

Организатори догађаја: Друштво руских сународника „Ромашка“ у Панчеву уз учешће ОРЦ „Сојуз“. Догађај су подржали Управа града Панчева, Амбасада Руске Федерације у Србији, Руски центар за науку и културу „Руски дом“, Координационо веће друштава руских сународника у Србији, СО МФЈПН, Национални савет руске националне мањине, Национална библиотека „Руска библиотека“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *