НОВИ САЗИВ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА РУСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ И ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА САВЕТА У НОВОМ САЗИВУ

На Конститутивној седници 10. 12. 2022. (субота) под радним председништвом: Константин Орлов, Вања Зеленски и Марија Стојков, седницу је водио Константин Орлов а у присуству господина Марина Пуковића, посебног саветника ресорног министра, потврђени су мандати свих 15 чланова националног савета, и то:

Са изборне листе ГРУПА БИРАЧА, РУСИ У СРБИЈИ – МИЛОВАН ЋУРЧИЋ:

Милован Ћурчић-Београд;

Арсен Плахин-Сечањ, Јаша Томић;

Лариса Милић-Београд;

Жанна Кнежевић-Опово;

Олга Пугачова-Суботица;

Борис Делић-Врбас;

Ирина Миљковић-Крушевац;

Константин Орлов-Панчево;

Марија Стојков-Београд.

Са изборне листе УЈЕДИЊЕНИ РУСИ СРБИЈЕ – ЗА РУСКО КУЛТУРНО НАСЛЕЂЕ / ОБЪЕДИНЕННЫЕ РУССКИЕ СЕРБИИ – ЗА РУССКОЕ КУЛЬТУРНОЕ НАСЛЕДИЕ:

Драган Логвинов-Чачак;

Марианна Младеновић-Раковац;

Вања Зеленски-Београд.

Са изборне листе РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ:

Слободан Николић-Шабац;

Владимир Ђорђевић-Крагујевац ;

Са изборне листе НАТАЛИА КОЦЕВ – МИ СМО РУСИ! МЫ – РУССКИЕ! :

Наталиа Коцев-Београд.

Након читања имена председавајући је констатовао да су мандати потврђени чиме је конституисан Национални савет руске националне мањине, сагласно одредбама члана 4. ст. 1, 2. и 3. Пословника.

ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА У НОВОМ САЗИВУ

На првој седници Националног савета 10. 12. 2022. (субота) а на предлог 11 присутних, за председника Националног савета руске националне мањине изабран је Милован Ћурчић.

Новоизабрани председник се захвалио на избору речима:

Захваљујем се на поверењу и избору за председника Националног савета руске националне мањине. Четири године је радног искуства у Националном савету иза нас и надам се да ће нам то доста значити.

Наша покретачка снага осим искуства које имамо су и нови чланови Националног савета.

Оно што је важно да нагласим да је изборна кампања завршена и да смо сада у овоме што радимо једнаки. Немамо намеру да се делимо по изборној победи, или изборном поразу, већ по радним могућностима и по резултатима рада.

У наредне четири године смо заједно. Сигурно да имамо различите приступе према пословима који су пред нама, то је и нормално. Важно је да имамо вољу за компромисом да изнађемо начин како да са што већим успехом обављамо наше послове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *