Годишњи завршни састанак секције Дечјег руског културног центра „Жар птица“ друштва „Руско позориште у Београду“

26 децембра 2020. године, као почасна гошћа, Лариса Милић, представница НСРНМ-а, присуствовала је завршном састанку секције Дечјег руског културног центра „Жар-птица“ друштва Руског позоришта у Београду.

НСРНМ-у су поклоњени сувенири, израђени с љубављу рукама деце ДРКЦ „Жар птица“

На састанку су присутнима представљени учесници и победници различитих такмичења, приказани су фасцинантни видео снимци и анимацијски радови клуба, цртежи и песме изведене на руском језику, који су подсетили на пројекте у којима су учествовала деца Дечјег руског културног центра „Жар пртица“.
Састанак се одржао у библиотеци Дечјег културног центра у Београду, у Таковској 8.

Информације о друштву:

Друштво Руско позориште у Београду је јавна организација руских сународника у Србији. Бавимо се популаризацијом руског језика и културе, сарађујемо са разним организацијама на програмима и пројектима у области културе и образовања. Дечји руски културни центар „Жар птица“ је дечија и омладинска секција  друштва „Руско позориште у Београду“, активно ради од 2016. године у граду Београду.

Покушавамо да промовишемо и популаризујемо руски језик у Србији, да побољшамо ниво знања руског језика код младој генерацији представника руске националне мањине ,  да кроз руску реч усадимо културне вредности, да формирамо позитивну слику о руском језику за веће међусобно разумевање међу народима.

Једно од главних подручја наше активности је интеракција са наставницима руског језика основних и средњих школа у Србији, чији ученици похађају наше часове и програме. 2020. године, током пандемије, своје активности смо прилагодили новим форматима рада, изводили смо онлајн часове, сарађивали са дечијим центрима из Русије, Србије, Немачке, Египта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *