Дани словенског писма и културе. „Енергија боје“ окупила је љубитеље уметности у Панчеву.

У понедељак, 24. маја, у граду Панчеву отворена је изложба слика уметника почетника Гузељ Перовић, представници руске националне мањине у Србији.

На отварању изложбе владала је домаћа, готово породична атмосфера која је окупила представнике руске дијаспоре, руске националне мањине и локалне љубитеље уметности из Београда, Панчева и других градова Србије. Гости су показали велико интересовање за ауторска дела и уметнику пружили најискренију подршку. Након свечане церемоније отварања изложбе, којој су присуствовали представници градске управе Панчева и Руског центра за науку и културу „Руски дом“, гости су имали прилику да комуницирају са својим сународницима.

Изложба у Градској библиотеци Панчево трајаће до 31. маја, али већ први дан показао је да је изложба тражена и успешна. Трећина изложених слика резервисана је на отварању и биће продата по завршетку изложбе. Позивамо све да посете изложбу Гузељ Перовић „Енергија боје“ и формирају сопствено мишљење о делу амбициозног уметника.

Гузелови пријатељи и сарадници помогли су јој да поверује у себе и оствари свој стари сан. На пројекту организације изложбе радили су: СО Међународне фондације за јединство православних народа, Национални савет руске националне мањине, Координациони савет друштава руских сународника у Србији, управа града Панчево, Национална библиотека „Руска библиотека“, Градска библиотека Панчево, Друштва руских сународника „Ромашка“ и „Сојуз“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *